Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că, din 2 octombrie, va protesta dacă Guvernul nu se angajează să soluţioneze problemele salariale ale angajaţilor din sistemul de educaţie.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de creşterea mică a salariilor nete, începând cu 2018.

Membrii de sindicat reclamă faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce conduce la obţinerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt.

Concret, angajaţii din învăţământ pierd, în medie, peste 3 la sută din venitul brut, iar procentul poate fi mai mare, dacă au mai multe sporuri.

Sindicaliştii explică faptul că Guvernul a inclus în legea bugetului şi banii pe care angajaţii din educaţie ar trebui să îi primească în urma sentinţelor judecăreşti.

FSLI cere Guvernului începerea negocierilor şi încheierea unui acord scris până în data de 25 septembrie, prin care să fie soluţionate aceste solicitări.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ precizează că dacă Guvernul nu va ţine cont de cererile lor, vor începe acţiunile de protest, astfel, din 2 octombrie vor fi pichetate sediile prefecturilor reşedinţelor de judeţ, iar în zilele de 4 şi 5 octombrie vor avea loc manifestaţii în faţa Guvernului.