Timisoara Saracens și-a luat revanșa pentru înfrângerea din Cupa Regelui. Campionii naționali au debutat cu o victorie în Superliga de rugby, 23-15 (3-5) cu CSM Știinta Baia Mare, în etapa a doua, după ce au stat în runda primă. Meciul a avut loc pe Stadionul Dan Paltinisanu și s-a încheiat precum cel disputat în urmă cu trei săptămâni, in Cupa Regelui, pe o furtună puternică.

Miza partidei dintre singurele doua echipe care au câștigat titlul de campioana a SuperLigii de cand aceasta se disputa in actualul format si-a pus amprenta asupra jocului inca din primele minute. Lupta incrancenata intre pachetele de inaintare si apararea bună facută de cele doua echipe au pastrat neomodificata tabela in primele 30 de minute. Cei care au deschis scorul au fost banatenii, prin Luke Samoa care a transformat o penalitate. Pe finalul reprizei, cu Timisoara ramasa fara Morrison, apoi fara Poparlan, zimbrii gasesc bresa si Johan Van Heerden culca balonul in terenul de tinta advers, 3-5, notează super-liga.ro.

Maramuresenii marcheaza primii în repriza a doua, prin Alex Bucur care transforma o penalitate. Timișoara nu reununta la lupta si Tevita Manumua reuseste prima incercare pentru Timisoara, transformata de Luke Samoa, 10-8. Dupa cateva minute Sefanaia mai pune un eseu pentru gazde, transformat de Samoa, gazdele marindu-si avantajul 17-8. Jody Rose aduce inca trei puncte pentru Timisoara, 20-8, soarta meciului fiind practic decisa. Pe final, zimbrii marcheaza un eseu prin debutantul Jone Marawa Nasalo, transformat, 20-15, sfarsitul fiind unul cu evenimente. Aproape de finalul partidei a inceput furtuna, insa, in ciuda conditiilor meteo extreme, Jody Rose reușește să transforme o  penalitate care a inchis si rezultatul, 23-15 pentru Timisoara.

”Suntem destul de mulțumiți de rezultat, dar încă suntem mai puțin încântați de capitolul disciplină. Ne-am impus în final, dar Baia Mare a evoluat bine. Vreo cinci minute am fost în 13 oameni, în asemenea competiții nu putem lua așa ușor galbene și să oferim lovituri de pedeapsă. E un start bun până la urmă, dar mai avem multe jocuri”

Sosene Anesi, antrenor secund Timișoara Saracens