Social-democraţii au, sâmbătă, la Mamaia şedinţa Comitetului Executiv Naţional, iar, duminică, o analiză a activităţii Executivului. Astăzi vor să stabilească strategia partidului pentru această toamnă, urmând ca după-amiază, într-o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PSD din Senat şi Camera Deputaţilor, să se discute priorităţile legislative şi modul în care acestea vor fi promovate. Sunt prezenţi la Mamaia la aceste întâlniri şi membrii Executivului, cu premierul Mihai Tudose.

Tot la Mamaia se află şi reprezentanţii ALDE, pentru a discuta strategiile şi acţiunile în noua sesiune parlamentară.

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au o serie de şedinţe la Neptun, unde îşi vor stabili priorităţile pentru perioada următoare.

La începutul şedinţei Biroului Politic Naţional de astăzi, preşedintele liberal, Ludovic Orban, a susţinut eliminarea reglementării prin ordonanţă de urgenţă. El a declarat că, în momentul în care se va pune în discuţie modificarea Constituţiei, aceasta să fie una dintre primele schimbări. Ludovic Orban mai susţine schimbarea modului de legiferare, în sensul emiterii unor legi clare care să nu permită excepţii sau derogări.