3 zile de voie bună, muzică pentru toate gusturile și activități care mai de care mai interesante.

Până pe 3 septembrie, la Feldioara, în județul Brașov, se va desfăşura evenimentul devenit deja o tradiție, Festivalul „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, manifestare înscrisă în Proiectul „Obiective culturale, tradiţionale şi obiceiuri în comuna Feldioara”, spune Sorin Taus, primarul localității.

Sărbătoarea debutează astăzi cu muzică folk iar pe scenă vor urca Formaţia Calendar, Grupul Folk Hoinarii Pietrei Craiului, Daniel Făt, Marius Baţu și Ducu Bertzi.

Vizitatorii vor urmări recitaluri de excepție susținute de Marius Dragomir, Mihai Constantinescu și Mirabela Dauer. Duminică, este ziua muzicii populare cu Sergiu Cipariu, Traian Jurchela, și maestrul Ioan Bocșa. Festivalul „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” se va încheia duminică 3 septembrie cu un concert extraordinar semnat de îndrăgita solistă ANDRA, spune Adrian Vălușescu, organizatorul evenimentului.

Cavalerii teutoni sunt serbaţi în fiecare an la Feldioara deoarece ei sunt întemeietorii cetăţii din localitate. Cetatea teutonilor cum mai este numită cetatea din Feldioara este cea mai veche fortificaţie din Ţara Bârsei fiind atestată documentar de la 1225.

Vali Blajovan