La Sulina încep „Întâlnirile Teatrale”, un proiect pilot realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

În cadrul acestuia vor avea loc întâlniri ale reprezentanţilor şcolilor superioare de teatru şi film din ţările riverane Dunării.

În total, la Sulina, sunt aşteptaţi peste 70 de oaspeţi, care vor participa, începând de vineri, la proiecţii de film pe faleza oraşului şi la ateliere de lucru.

„Pe data de 1 septembrie începe întâlnirea cu reprezentanții școlilor europene, prezentarea de școli și metode de lucru. Vor fi proiecții de film pe faleză în sălile din amfiteatrele pe care le mai avem în Sulina la Tabăra Școlară Națională. Proiecțiile vor fi seara, dar în timpul zilei vor fi ateliere de lucru. De exemplu Atelierul numărul 1 se ține la Tabăra Sulina în sala de conferințe, Atelierul numărul 2 se va ține la Liceul Teoretic Jean Bart într-o sală de sport”, a declarat pentru Radio Constanța primarul oraşului, Nicolae Răduş, co-organizator al evenimentului.

„Întâlnirile Teatrale la Sulina”, care se desfăşoară între 31 august şi 4 septembrie, sunt un proiect iniţiat de U.N.A.T.C. Bucureşti şi Academia de Teatru din Passau.

Intenţia  este aceea de a crea la Sulina un centru de cercetare şi formare pentru tinerii artişti din ţările riverane Dunării.