Societatea Piețe și Târguri Craiova, deținută de primărie, și care administrează piețele agroalimentare din oraș și Târgul Municipal Craiova, dorește modificarea tarifelor pentru utilizarea spațiilor. Decizia este motivată de creșteriea salariului minim pe economie, a costurilor cu utilitățile și a inflației. Propunerea va fi înaintată consiliului local, în ședința de joi, iar dacă aceasta va fi aprobată, comercianții vor plăti mai mult cu un leu pe metru pătrat, pe zi, de la 1 octombrie.

Piețele solicită și taxarea parcării în Piața Centrală a dubiţelor şi autoutilitarelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, cu 5 lei/ora, dar și o creștere a tarifului pentru parcarea autoturismelor, de la 2 lei/ora la 3 lei/ora. Totodată, se dorește introducerea în Piaţa Centrală (zona vest) a unui abonament de parcare cu plata anticipată, pentru „comercianții care au relații comerciale cu SC Piețe și Târguri Craiova SRL“.

Pentru Târgul Municipal Craiova, Piețele solicită introducerea unui tarif pentru comercializarea produselor second-hand pe platou acoperit, iar pentru comercializarea produselor de larg consum nealimentare pe tonete sau mese în trepte se solicită introducerea unui tarif de 4,3 lei/mp/zi.