În această ediţie a emisiunii România de nota 10, îl cunoaştem pe Ştefan-Andrei Mocanu, un tânăr artist, elev al Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Ştefan îsi foloseşte talentul şi dexteritatea pentru a crea bijuterii deosebit de frumoase, având o atenţie foarte mare la cele mai mici detalii.

Această pasiune a sa, dupa cum ne-a povestit, a început acum 2 ani, când avea doar 15 ani. Vazând pe internet tot felul de bijuterii hand-made, create din sârmă de cupru, s-a decis să îşi încerce norocul şi răbdarea cu astfel de creaţii. Şi-a cumpărat, aşadar, materialele necesare şi s-a apucat de lucru.

Uşor, uşor, cu fiecare bijuterie, dragostea către această artă a început să înflorească, ajungând astăzi să creeze o multitudine de modele, care mai de care mai interesante.

În vara anului 2016, el s-a decis să devină ucenic. Spre mirarea sa, dupa doar o lună de ucenicie, maestra lui i-a spus : „Stefan, ai realizat într-o lună ce alţii nu pot face într-un an!” Acest început a fost îndeajuns de motivant pentru ca să îşi construiască un atelier pentru a lucra în timpul liber.

Pentru Ştefan Mocanu, o Românie de nota 10 este o ţară în care tinerilor le sunt prezentate , de la bun început, multitudinea de domenii în care se pot implica, motivându-i să îşi găsească pasiunea, din timp, pentru a putea să o urmeze şi, în final, să îndrăgească profesia aleasa de ei. O Românie de nota 10 este o ţară în care arta este apreciată la grandoarea sa, deoarece mulţi artişti aleg să îşi lase pasiunea şi visul doar pentru a lucra, fără satisfacţie, într-un domeniu care le oferă doar stabilitate financiară, dar nu şi emoţională.

Vă invităm să ascultaţi emisiunea România de nota 10 realizată de Camelia Teodosiu.

Împarte cu prietenii tăi: