Instrucția cu personalul ISU, încadrat ca alpinist de intervenție, se va desfăşura saptămânal în centrul de instruire al firmei partenere.

ISU „Țara Bârsei” Braşov a încheiat un protocol de colaborare cu SC SOLO SRL, firmă specializată în domeniul alpinismului, pentru perfecţionarea deprinderilor şi desfăşurarea unor activităţi de instrucţie din domeniul alpinismului de intervenţie.

Firma SOLO a fost înființată în 1992 și este prima societate comercială din Europa de Est membră IRATA, specializată pe lucrările cu acces în coardă. Instrucția cu personalul ISU, încadrat ca alpinist de intervenție, se va desfăşura saptămânal în centrul de intruire al firmei partenere.

„Alpinismul de intervenţie este un descendent modern al alpinismului clasic, păstrând multe caracteristici ale alpinismului militar şi ale alpinismului utilitar, adaptat necesităţilor folosirii tehnicilor specifice în diferite activităţi, respectiv, salvări, recuperări, acţiuni desfăşurate cu predilecţie în mediul urban, dar şi în mediul muntos, pe timp de vară sau iarnă“, a precizat cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Vali Blajovan