Traficul feroviar a fost reluat la pasajul Popa Șapcă din Timișoara, cu o zi înainte de data anunțată inițial.

Circulația trenurilor a fost oprită încă de la începutul săptămânii, pentru demolarea vechiului pod și instalarea celui nou. Astfel, timp de șapte zile, trenurile care plecau spre sudul țării porneau din Gara de Est, iar pasagerii au fost transbordați de la Gara de Nord cu autobuzele speciale RATT.

Anunțul reluării circulației feroviare a fost făcut chiar de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pe pagina de Facebook, amintind și de meciul susținut de Poli.

“O BUCURIE PENTRU CFR, ÎN COMPENSAȚIA NECAZULUI PROVOCAT ASEARĂ DE POLI: TRENURILE POT CIRCULA PESTE NOUL PASAJ POPA ȘAPCĂ DE ASTĂZI, NU DE MÂINE, CUM ERA ANGAJAMENTUL! P.S. Reamintim cu plăcere: aseară, Poli a bătut liderul Ligii I, CFR, cu 4-3, la un moment scorul fiind 4-0!” a notat Nicolae Robu.

Lucrările la Pasajul Popa Şapcă valorează aproximativ 5,4 milioane de euro, bani de la bugetul local. După finalizarea acestora strada ar urma să aibă patru benzi de circulație, câte două pe sens, de la Punctele Cardinale până la intersecția cu Cimitirul Eroilor, dar și piste de biciclete și trotuare moderne.