Vremea este călduroasă, în acest sfârşit de săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 35 de grade, izolat în Banat, Crişana şi sud-vestul Olteniei.

De luni, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile tehnice vor scădea în majoritatea regiunilor, mai accentuat în cele din jumătatea nordică a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade, în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade. Se vor semnala averse şi descărcări electrice; pe arii restrânse, se vor acumula cantităţi mai însemnate de apă şi vor fi condiţii de grindină.

Marţi, vremea va continua să se răcească, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade. Pentru miercuri, vremea se ameliorează şi va deveni frumoasă. Se va încălzi în toată ţara. Maximele se vor încadra între 21 şi 31 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar minimele vor fi cuprinse între 5-6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19 grade, în Dealurile de Vest.

Pentru joi, vineri şi sâmbătă, veşti bune: vremea va fi predominant frumoasă, va continua să se încălzească, deci nu vom mai avea precipitaţii.

sursa RRA