Un număr de 130 de seniori s-au înscris deja la Universitatea Vârstei a Treia (U3A), proiect pilot, construit după un model de origine franceză, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, a anunţat vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, Angela Ribinciuc.

Potrivit sursei citate, în oferta anului universitar 2017-2018 se află discipline de interes din următoarele domenii: Drept, Economie, Nutriţie şi Ingineria alimentelor, Ştiinţe şi Tehnologie, Istorie şi Filosofie, Artă şi Literatură, Teologie, Educaţie pentru vârsta de argint, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină şi Psihologie.

Înscrierile continuă până la sfârşitul lunii septembrie şi se fac la sediul Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic.

Pentru a fi student la Universitatea Vârstei a Treia vârsta minimă este de 55 de ani. Singura taxă care se percepe este de 100 lei, la înscriere. Cursurile durează două semestre, iar programul acestora se desfăşoară potrivit structurii anului academic, respectând vacanţele universitare, pentru că titularii de curs sunt profesori la universitate.

‘Ca o noutate, în noul an academic, în măsura în care vor exista cel puţin 25 de doritori, se va înfiinţa o grupă şi la Brăila, care îşi va desfăşura activitatea la sediul Facultăţii de Inginerie şi Agronomie. Detalii suplimentare se pot afla accesând pagina www.u3a.ugal.ro.’, a precizat Ribinciuc.

Prima promoţie a însumat peste 100 de absolvenţi, având vârste cuprinse între 55 şi 85 ani, care şi-au luat în serios rolul de studenţi şi au participat cu plăcere la activităţile desfăşurate sub formă de prelegeri şi conferinţe, ateliere de dezbatere şi seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate şi promenade. Cursurile U3A sunt de formare, fără diplomă.