Un militar american care participase la exerciţii şi misiuni NATO în România a ajuns, astăzi, cu răni grave la Spitalul Judetean Timişoara.

Militarul american conducea un camion NATO ce făcea parte dintr-un convoi de 15 mașini militare aflate în exerciții și misiuni în țara noastră. La un moment dat, în timp ce rula pe autostrada Nădlac – Arad, militarul a pierdut controlul volanului, iar camionul a ajuns în parapeții care despart sensurile de mers, rupându-i pe o distanță de 50 de metri.

Șefului Biroului Autostrăzi A1 Deva-Nădlac, comisar-şef Valentin Burtă, spune că primele cercetări arată că şoferul ar fi adormit la volan. a lovit maşina din faţa lui şi a tras de volan stânga, moment în care i s-a deschis portiera şi a căzut pe carosabil.  Șoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral și o fractură la gleznă, fiind transportat la Spitalul Județean din Timișoara.

Circulaţia pe autostradă, în zona incidentului, a fost deviată pe banda de urgenţă timp de câteva zeci de minute.

Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Procurorii Parchetului Militar Timişoara continuă cercetările în acest caz.