Cea de-a XVII–a ediţie a evenimentului se desfășoară în localitatea Balvanyos din judeţ, cu participarea a aproape o sută de persoane din România, Ungaria, Austria, Germania, Elveția și Olanda.
În programul manifestării, care a început sâmbătă, sunt cuprinse prelegeri, vizionări de filme, expoziții, excursii ghidate pentru culegerea ciupercilor şi programe de divertisment.
Manifestarea este organizată de Societatea de Micologie „László Kálmán” din Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna.
Societatea de Micologie „László Kalman” a fost înfiinţată în 1999, iar de-a lungul timpului a organizat numeroase cursuri pentru cunoaşterea ciupercilor din flora spontană, tabere de micologice, simpozioane şi expoziţii, a editat buletine informative şi cărţi de specialitate, printre care şi un determinator de ciuperci. Pentru a ajuta la prevenirea intoxicaţiilor cu ciuperci, asociaţia a deschis un centru de verificare a ciupercilor de pădure în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe, unde specialiştii acordă consultaţii gratuite tuturor celor interesaţi.
De asemenea, această asociaţie s-a numărat printre iniţiatorii unei propuneri legislative cu privire la culegerea, valorificarea şi protecţia ciupercilor din flora spontană.