Primarul Timişoarei spune că vrea hipermarket-uri şi pieţe ţărăneşti în oraş, nu exclusiv în spaţiul extraurban. Nicolae Robu a precizat că este vorba despre propunerea ministrului Agriculturii care îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze scoaterea hipermarket-urilor în afara oraşelor.

Primarul este de părere că autorităţile trebuie să aibă grijă de producătorii autohtoni însă nu lovind în competitorii lor. Nicolae Robu consideră că producătorii din ţară pot fi susţinuţi prin subvenţii la nivelul celor din alte state membre UE.

“Ca să fiu concret, eu, ca simplu cetăţean consumator, cât şi ca primar, reprezentant al cetăţenilor, vreau ca, dacă doresc să cumpăr produse din piaţă, să am piaţă la îndemână, iar dacă doresc să cumpăr produse din hipermarket, să am hipermarket-ul la îndemână. Şi ambele dorinţe le cam am o dată pe săptămână. Nu mi-ar conveni absolut deloc ca pentru una sau cealaltă să fiu nevoit să fac kilometri, consumând inutil carburant, deci bani şi timp, aglomerând, alături de alţii ca mine, traficul şi producând uzuri maşinii şi drumurilor”, a mai precizat Nicolae Robu.