Magistrala 4 de metrou, se va extinde între Parcul Bazilescu și cartierul Străulești, ca urmare a implementării celei de a doua faze a proiectului a cărui valoare este de 34,2 milioane de euro. Finanţarea acestei etape a lucrărilor a fost posibilă după ce comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat această alocare, din Fondul de coeziune prevăzut pentru perioada 2014-2020, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou şi a două staţii de metrou, Laminorului şi Străuleşti, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Acest proiect finanțat de Uniunea Europeană promovează mobilitatea urbană durabilă, reducerea poluării în București. Extinderea metroului va avea efecte pozitive atât pentru afacerile locale, cât și pentru dezvoltarea turismului, iar locuitorii capitalei vor avea condiții mai bune de transport. Sper sincer că această decizie va duce la accelerarea lucrărilor, astfel încât cetățenii Bucureștiului să poată beneficia de serviciile metroului Bazilescu – Străulești, după martie 2018, cel puțin“, a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

Lucrările pentru faza a doua a proiectului urmează să fie finalizate până în luna martie 2018.

Faza întâi a proiectului ”Magistrala 4. Racordul 2. Secțiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) – Străulești” a fost aprobată în iunie 2016 iar suma alocată prin Fondul de coeziune a fost de 55.2 milioane de euro din exercițiul bugetar 2007-2013.

Surse: Reprezentaţa Comisiei Europene, caleaeuropeana.ro