Două persoane de cetățeni română se numără printre victimele atentatului de ieri de la Barcelona. Ministerul Afacerilor Externe anunță că o a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite.

Victima a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă, anunță MAE.

Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spital, unde sunt internați ambii cetățeni români răniți. Aseară, autoritățile au anunțat că un român a fost rănit în atentatul terorist de la Barcelona, a fost spitalizat, iar starea sa este stabilă.

ACTUALIZARE 1

În urmă cu puţin timp, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un al treilea român a fost identificat printre victimele atentatului din Barcelona. „Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă”, informează MAE.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

MAE reamintește cetățenilor români afectați că pot solicita asistență consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinatate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență; sau la numerele de urgență ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 și misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

O furgonetă a intrat ieri pe artera turistică La Rambla din Barcelona și a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioșc, iar șoferul a fugit. Atentatul, soldat cu 13 morți și zeci de răniți, a fost revendicat de organizația teroristă Statul Islamic.

Morții și răniții în urma atentatului de la Barcelona, sunt cetățeni din cel puțin 18 țări, potrivit serviciilor spaniole de protecție civilă. Sursele citate de AFP arată că victimele sunt din Algeria, Argentina, Australia, Belgia, China, Cuba, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Macedonia, Olanda, Peru, România, Spania, Ungaria și Venezuela.