Turiștii care ajung la Castelul Corvinilor pot vedea mai multe scene de tortură prezentate în subsolul de cărămidă al Muzeului de Arheologie din cadrul obiectivului turistic.

Expoziția ‘Ev Mediu- tortură şi execuţie’ își propune să prezinte turiștilor o altă față a unei perioade din urmă cu 500 de ani.

Scenele de tortură sunt redate cu ajutorul unor manechine special construite alături de care se găsesc și zeci de unelte folosite de călăii din Evul Mediu. Turiștii pot vedea replici ale unor unelte folosite de călăi în urmă cu sute de ani precum scaunul lui Iuda, Fecioara de Fier sau măștile încinse.

Atmosfera terifiantă este completată de luminile aşezate atent pentru a reflecta starea de groază a ‘victimelor’, dar şi de sunetele care se pot auzi în subsol pentru a reda ‘strigătele de durere’ ale celor schinjuiţi.

Printre scenele care pot fi văzute de turişti sunt trasul în ţeapă sau pe roată, ori cea în care un om este schinjuit alături de un călugăr, care-i citeşte o rugăciune.

Numărul turiştilor care aleg ca destinaţie Castelul Corvinilor din Hunedoara este din ce în ce mai mare, în perioada celor patru zile prilejuite de minivacanţa de Sfânta Maria numărul vizitatorilor depăşind 20.000 de persoane.