Ascultaţi Radio România Regional, emisiunea Galeria interpreţilor de muzică populară! Sunt Gabriela Rusu-Păsărin şi vă propun spre audiţie o ediţie dedicate unei personalităţi culturale, care a îmbinat magistral arta interpretării cântecelor populare şi arta spectacolului.
Nataşa Raab este actriţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, cunoscută şi din rolurile importante în cinematografia românească (nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011). Prezenţă remarcabilă pe scena Festivalului Naţional de Folclor “Maria Tănase” în calitate de prezentator (nu de puţine ori alternând prezentarea cu interpretarea cântecelor consacrate de Maria Tănase), Nataşa Raab este şi pasionată de culegerea şi interpretarea melodiilor din Ardeal.

În familia sa toţi cântau, iar melodiile din zona Clujului au o rezonanţă specială datorată timbrului vocii sale şi a interpretării cu patos. Nataşa Raab este o prezenţă tonică, domină scena şi transmite cu uşurinţă (şi pentru că este o actriţă remarcabilă) mesajul cântecelor vechi atât din Ardeal, cât şi din Oltenia, unde s-a stabilit după absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu. În anul 2003 lansează albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie” (20 de piese), fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”.


Vă propun să ascultaţi istoria cântecelor pornite din Ardeal şi îmbinate cu melodiile olteneşti, într-un spectacol verbal, actoricesc, menit să personalizeze o prezenţă în Galeria interpreţilor de muzică populară la Radio România Regional.

O emisiune de Gabriela Rusu-Păsărin, realizator în Grupul Operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune