Pregătirile pentru Zilele Aradului au început cu montarea primelor umbrele multicolore.

Muncitorii au început amplasarea sutelor de umbrele colorate pe strada pietonală Meţianu din centrul municipiului. La ediţia de anul trecut a Zilelor Aradului au fost amplasate 400 umbrele multicolore, care au acoperit cerul Aradului în zona străzii Meţianu, şi cel  mai probabil şi în acest an vor fi la fel de multe.

Conform primarului Gheorghe Falcă, această instalaţie de umbrele va da culoare oraşului şi va oferi Zilelor Aradului o notă specială. Arădenii sunt aşteptaţi să facă o plimbare pe strada Meţianu şi să se bucure de spectacolul multicolor de pe cer. Iniţiativa s-a bucurat, anul trecut, de mare succes.

Zilele Aradului încep vineri şi cuprind evenimente, concerte, spectacole şi expoziţii ce vor avea loc zilnic, atât în centru, cât şi în cartiere, iar la megaconcertul de la ştrand, invitat special este Inna. Aradul se va afla în sărbătoare până în 27 august.

Ziua Aradului este în 22 august, marcând, astfel, momentul în care municipiul de pe Mureş a obţinut rangul de Oraş Liber Regesc.