Agenţia Naţională a Locuinţei a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia primului bloc de locuinţe pentru tineri din Timişoara. Anunţul a fost făcut de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pe pagina de Facebook.

Este vorba despre construcţia unui bloc ce va fi destinat tinerilor medici, precizează Nicolae Robu. Imobilul va avea subsol, parter şi şase etaje, care va cuprinde 30 de apartamente. Blocul va fi construit pe strada Ion Ionescu de la Brad, pe un teren pus la dispoziţie gratuit de Primăria Timişoara. Nicolae Robu mai notează că terenul este prevăzut cu toate reţelele de utilităţi şi căile de acces.

Licitația a fost câștigată de asocierea dintre firmele FORMIN SA din Caransebeș și DACODRIN SRL din Arad, iar termenul de realizare a contractului -proiectare plus execuție- este de 21 luni.

“Vom face încă trei astfel de blocuri! Pentru că este în crezul meu că tinerii merită sprijin la intrarea în viață! Timișoara se dezvoltă în forță, iar elementul central al unei astfel de dezvoltări trebuie să fie tinerii”, a mai notat Nicolae Robu pe pagina sa de socializare.