Simona Halep se califică în semifinalele turneului de la Toronto, după o victorie în două seturi împotriva jucătoarei din Franţa Caroline Garcia. Simona s-a impus după o ora şi unsprezece minute cu 6-4, 6-2.

Primul set a fost unul echilibrat, care s-a decis după 43 de minute. Simona şi-a măcinat tot timpul adversara cu locituri în lung de linie, lovituri expediate în forţă şi foarte bine plasate. Un plus pentru jucătoarea noastră a fost şi serviciul, pe care eleva lui Darren Cahill l-a pus în în teren în şi care a ajutat-o de cele mai multe ori să închidă punctele în favoarea ei.

Garcia s-a ţinut aproape de Simona până la 4-4, moment în care jucătoarea din România şi-a ridicat şi mai mult nivelul. Halep a făcut break-ul şi a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi a servit şi a închis primul set în favoarea ei cu 6-4.

În manşa secundă, Simona Halep menţine ritmul de joc de la finalul primului set şi se distanţează la 3-1. Franţuzoaica este sufocată practic de jocul intens al sportivei noastre care doreşte să inchidă cât mai repede conturile, pentru că ştie că va mai juca un meci azi. Simona îşi bombardează adversara cu mingi puternice care aterizează aproape de fiecare dată în teren şi foarte aproape de linia de fund.

Simona îşi pedepseşte practic adversara şi câştigă şi setul doi la 6-2.

În semifinale turneului de la Toronto, Simona Halep va juca împotriva câştigătoarei din partida Svitolina – Muguruza. Partida va începe în jurul orei 1, ora României.