Pe lângă acestea, aer condiționat mai este instalat în toate sălile de operații, săli de naștere, Anestezie-Terapie Intensivă, în Ambulatoriu, pe anumite holuri și la Unitate de Primiri Urgențe a SMURD.

De asemenea, ultimele etaje ale Spitalului, recent renovate, sunt complet climatizate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Tîrgu-Mureș, Mariana Negoiță:

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș 80 de saloane sunt dotate cu aer condiționat, mai ales în secțiile de Ortopedie, în cele două Chirurgii, Cardiologie, Neurologie, Neurochirurgie, la Radiologie, pe holurile unde așteaptă pacienții. De asemenea, în secțiile clinice de Obstetrică Ginecologie și Neonatologie în partea renovată, etajele 8, 9 și 10, există un sistem de ventilo-convertoare atât în saloane cât și pe holuri. În UPU SMURD există sistem de climatizare. De asemenea, în Ambulatoriul de specialitate adulți și copii există un sistem nou de climatizare.”

Spitalul de Urgență din Tîrgu-Mureș a fost construit între anii 1975-1981 și era considerat cel mai mare spital din Estul Europei la acea dată.

Acesta cuprinde aproximativ 50 de secții și compartimente medicale și cu profil chirurgical, ambulatorii de specialitate pentru adulți și copii și mai multe laboratoare de explorări și analize medicale.