Vremea se schimbă radical în vestul ţării, unde, după perioada de caniculă, urmează ploi torenţiale şi vijelii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări pentru zilele de la sfârşitul săptămânii.

Astfel, sâmbătă, între orele 9:00 şi 18:00, valul de căldură va persista în zonele joase de relief din sudul, centrul și estul teritoriului, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi. În județele Mehedinți și Dolj disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 38…39 de grade.

În Muntenia, nordul și estul Olteniei, sudul Banatului și în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, este cod galben de caniculă. Disconfortul termice se va menține ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade.

De sâmbătă de la ora 18:00 şi până duminică la ora 12:00 intră în vigoare un cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în judeţele din vestul ţării.  Instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp. Duminică, în vestul ţării va ploua pe arii extinse.

Va fi cod galben de instabilitate atmosferică în Maramureş, nordul Crișanei, vestul Transilvaniei și în sudul și estul Olteniei, unde cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.