În această perioadă nu mai sunt locuri cu câteva zile înainte de data călătoriei la toate trenurile de legătură cu litoralul, deși a fost pus în circulație tot materialul rulant. Se circulă cu trenuri suplimentare la care au fost adăugate vagoane pe cât permit normele de siguranță a circulației.

Situația de astăzi (11 august) este cu atât mai dificilă întrucât mulți turiști aleg să vină la Ziua Marinei cu trenul, iar același aflux de călători va fi așteptat în data de 15 august, când turiștii veniți în minivacanța de Sfânta Maria vor pleca spre casă din gările de pe litoral.

Dacă în general, în luna august trenurile au o capacitate de încărcare de peste 100%, anul acesta este o situație aparte cauzată de gratuitatea acordată studenților, a precizat Simona Roșca, șef serviciu la Regionala CFR Constanța.

În plus, din cauza condițiilor meteo, a fost restrâns numărul locurilor acordate în picioare pentru că instalațiile de climatizare nu fac față la un număr foarte mare de persoane și la temperaturi foarte ridicate așa cum sunt cele din aceste zile.

Călătorii sunt sfătuiți să își procure bilete cu anticipație ca să evite aglomerația sau chiar imposibilitatea de a mai găsi locuri la trenurile dorite.

Pentru această perioadă, CFR Călători suplimentează și personalul în marile gări, la casele de bilete, pentru preluarea fluxului de călători și limitează vânzarea biletelor fără loc, astfel încât să se evite supraaglomerarea vagoanelor și suprasolicitarea sistemelor de climatizare.

De exemplu în Gara de Nord, în perioada 11-15 august vor lucra zilnic între 25 și 28 de casieri. Persoane din Conducerile Sucursalelor din teritoriu și Central sunt de serviciu pentru organizare și luare de decizii operative.

Trenuri suplimentare în 15 august
Față de graficele zilnice de circulație, în data de 15 august 2017 vor circula suplimentar:
– Un tren InterRegio, Mangalia (plecare 16:50) – Constanța (sosire 18:17/ plecare 18:51) – București Nord (sosire 21:46);
– Un tren Regio, Cacica (plecare 14:00) – Suceava Nord (sosire 14:49);
– Două trenuri Regio, Dej – Cluj Napoca;
– Un tren InteRegio, Dej –Gherla și retur;
– Un tren InteRegio, Dej – Iva Mică.