Doctorii din străinătate care nu au drept de practică în România pot profesa doar cu avizul Colegiului Medicilor.

În lipsa acestor documente, publicul poate fi ‘păcălit’ prin invocarea unor titluri ştiinţifice false sau chiar de către persoane fără pregătire de specialitate.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean a declarat că spre deosebire de personalul din străinătate, care are o răspundere multiplă cu privire la actul medical, cei care dau informaţii prin mediul virtual nu îşi asumă nicio răspundere pentru aceste date:

Noi, medicii, nu vom începe să facem o campanie împotriva mijloacelor tehnologice moderne. Dacă un medic dorește să dea sfaturi pe internet sau consultații, el se poate identifica – ”Sunt Popescu Ion, sunt înregistrat în Registrul Unic al medicilor români” ca oricine să-l poată identifica. Nu este nicio problemă ca el să dea o consultație, problema noastră este ca el, măcar o dată, să apuce să vadă acel pacient, să-l consulte. Pericolul este că te adresezi unui anonim, unui neidentificabil, care adesea nu este medic și de multe ori, este doar un computer. (Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România)