Mâine este Ziua Internațională a Elefantului, iar angajații Grădinii le pregătesc celor două locatare o sărbătoare pe cinste.

Este singurul Zoo din țară care are aceste specii, motiv în plus ca cele două ”bătrâne doamne” să primească un tratament special.

Directorul Grădinii Zoologice din Tg. Mureș, Horațiu Gorea, a explicat că adaptarea celor două femele de elefant nu a fost ușoară:

”Suntem un pic începători cu privire la îngrijirea și creșterea elefanților. Primul a venit în 2012, Tania, un elefant cu probleme, ținut singur prin grădini zoologice din Franța, pe urmă prin Italia, de unde a venit la noi. După care, ca să nu fie singură, în 2014 am adus al doilea elefant din Budapesta, care a fost îngrijit mult mai bine. Sunt două femele destul de în vârstă, de 45 și 48 de ani. Am lucrat foarte mult cu ele, pentru că nu s-au acceptat să stea împreună. Însă de un an sunt împreună, în fiecare zi, și se pot vedea. Și am primit o ”bulină roșie” sau chiar o ”steluță” de la cei care se ocupă de elefanți și de grădini zoologice din Europa și din lume.”

Zoo Tg. Mureș are acum peste 1000 de animale, respectiv 187 de specii.

Pentru a aduce noi exemplare e nevoie de investiți în spații de cazare și de personal suplimentar, a precizat directorul Horațiu Gorea.