Dosarul nord-coreean continuă să concentreze atenţia comunităţii internaţionale. Preşedintele american Donald Trump a ameninţat Coreea de Nord cu un război devastator dacă va continua să provoace America

Replica de la Phenian nu s-a lăsat aşteptată: „Suntem pregătiţi să atacăm Guam-ul„.

În cel mai dur limbaj de până acum, preşedintele Trump a ameninţat Phenianul că va dezlănţui foc şi mânie împotriva Coreei de Nord, dacă nu încetează să ameninţe Statele Unite ale Americii.

Avertizarea fruioasă a preşedintelui Donald Trump a venit după ce un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene a spus că Phenianul ia în considerare lansarea de rachete asupra insulei americane Guam şi că ar lansa o lovitură preventivă dacă ar exista semnale de provocare din partea Statelor Unite.

Nu este clar dacă avertizarea domnului Trump s-a adresat imediat acestei ameninţări.

Donald Trump: „Coreea de Nord ar fi bine să nu mai ameninţe Statele Unite. Ameninţările vor fi întâmpinate cu foc şi cu o mânie cum lumea nu a mai văzut.”

În declaraţia sa, preşedintele Trump s-a referit direct la preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un:

Donald Trump: „El este foarte ameninţător, dincolo de normal, şi, cum am spus, va primi foc şi mânie, o forţă pe care lumea nu a mai văzut-o înainte.”

Phenianul ameninţase anterior că „va lua fără milă măsuri strategice care vor implica acţiuni fizice şi că se va răzbuna de mii de ori pe Statele Unite pentru sancţiunile aprobate sâmbăta trecută de Consiliul de Securitate„.

Declaraţia preşedintelui Trump a urmat unor informaţii apărute în The Washington Post, care a citat oficiali din intelligence, arătând într-o evaluare confidenţială că Phenianul a produs cu succes o ogivă nucleară miniaturizată care poate fi instalată în rachetele sale balistice traversând astfel un prag crucial pentru a deveni o putere nucleară complet dezvoltată. (romania-actualitati.ro/ FOTO snopes.com)