Nu există diete de slăbit care fac minuni. Cheia succesului o reprezintă o nutriție adecvată și echilibrată.

Există într-adevăr alimente care luptă împotriva grăsimilor și ajută la arderea lor. Un studiu publicat în 2011 în New England Journal of Medicine a arătat că printre alimentele asociate cu pierderea în greutate se numără fructele, legumele, nucile, cerealele întregi și iaurtul. Cu creșterea în greutate este asociat consumul de chips-uri de cartofi, băuturi îndulcite cu zahăr, preparate din carne roșie neprocesată și carne procesată.

Fibrele și proteinele conținute de anumite alimente necesită mai multă energie din organism pentru a fi prelucrate și dau un impuls metabolismului. Acestea sunt: ​​grapefruit, lămâi, mere, ardei iute, care ajută la eliminarea excesului de greutate. Merele conțin pectină care controlează nivelul lipidelor din organism. Sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Fructele bogate în vitamina C pot ajuta la lupta cu kilogramele în plus, deoarece această vitamină dizolvă grăsimile și reduce acumularea acestora în organism. Majoritatea carbohidraţilor conţinuţi în aceste alimente sunt sub formă de fructoză (zahăr din fructe), al cărei consum nu trebuie să fie exagerat. Nucile crude se numără printre alimentele care ajută la topirea grăsimilor.

Alte alimente care accelerează metabolismul, ajutând la arderea grăsimilor, sunt: ​​broccoli, conopidă, sparanghel, dovlecel, spanac, roşii, varză, morcovi. Mâncarea furnizează energia necesară organismului și, prin urmare, este important să se asigure corpului substanţele nutritive necesare.