Toate manualele pentru clasele I – IV au ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş. Noile manuale nu au suferit modificări, cărţile fiind doar retipărite, precizează şeful Inspectoratului Şcolar Timiş.

Aura Danielescu mai dă asigurări că manualele vor ajunge în şcoli până în data de 1 septembrie. “La clasele VI – X, unde din nou avem retipăriri şi, în funcţie de necesarul cărţilor de învăţământ şi de numărul de elevi, avem un procent pe care l-am atins în acest moment de 93,26%, ceea ce înseamnă că un număr foarte mic de edituri nu şi-au onorat încă comenzile. În ceea ce priveşte comanda pentru clasele XI şi XII, avem 94,79% procentul editurilor care, în urma comenzilor noastre, au şi adus la magazia Inspectoratului Şcolar manualele solicitate. În ceea ce priveşte comanda manualelor pentru clasa a V-a, până în acest moment, domnul ministru a transmis inspectoratelor şcolare că cele şapte manuale pentru care s-au semnat contractele de achiziţie sunt postate la nivelul unităţilor de învăţământ, astfel încât colegii, titulari ai celor şapte discipline, să poată să analizeze şi să înainteze comenzile”, a precizat Aural Danielescu.

Inspectorul şcolar general de Timiş a mai precizat că manualele pentru clasa a V-a mai pot fi comandate până în 11 august.