Mocăniţa va fi adusă din judeţul Hunedoara şi va funcţiona doar două zile, respectiv sâmbătă şi duminică, pe traseul Comandău-Valea Cupanului- kilometrul 5, unde există o cale ferată folosită pe vremuri pentru transportul buştenilor din pădure.

Cu prilejul Zilelor comunei Comandău, sâmbătă va avea loc un concurs de tăiat buşteni, la care s-au înscris 5 echipe.

Programul de duminică va începe cu un meci de fotbal între echipele de seniori din Comandău şi Târgu Secuiesc, urmat de o întâlnire feroviară la Muzeul satului, precum şi de spectacole de muzică şi dans susţinute de formaţii româneşti şi maghiare.

Istoria comunei Comandău, aflată în apropierea staţiunii Covasna la o altitudine de aproape 1100 de metri este strâns legată de exploatările forestiere din zonă, dar viitorul aparţine turismului.

Între Covasna și Comandău a existat un ansamblu tehnic unic în Europa, care folosea forța gravitațională pentru transportul buștenilor. Practic, între cele două platforme ale Planului înclinat există o diferență de nivel de peste 320 de metri, iar vagonul încărcat cobora și îl trăgea în sus pe cel fără lemne, care era mai ușor. Însă, în anul 1997 un incendiu puternic a distrus acest inedit funicular, pe care autoritățile locale ar dori să îl reconstruiască și să îl transforme într-o atracție turistică.

Împarte cu prietenii tăi:
  • 143
    Shares