Organizatorii evenimentului de sâmbătă și duminică din Constanța (etapa a-4-a a Campionatului Național de drift) au oferit detalii astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Vor participa 43 de piloți din România, Bulgaria și Ungaria, la probele PRO și SEMI-PRO, pentru întocmirea clasamentului zonal și a celui final.După etapa de la Constanța se va definita în funcție de rezultate, lista celor mai buni 80 de piloți care vor concura la etapa finală a Campionatului Național de Drift.

Alți sportivi de la alte discipline vor fi pe post de copiloți și vor urca pe scaunul din dreapta, lângă piloții profesioniști.

Doi dintre ei sunt Ozel Mustafa (luptător de K1) și Bogdan Ofițeru (alpinist din Constanța care a participat la expediția din Himalaya).

Pilotul Sorin Ene a declarat că spre deosebire de anul trecut, traseu a fost puțin modificat, cu elemente tehnice noi, pentru a crește gradul de spectaculozitate. Organizatorii se așteaptă la un număr record de spectatorii deoarece în Constanța sunt mulți iubitori de automobilism.

Evenimentul este organizat de Asociația Litoral Delta Dunării în parteneriat cu Clubul Sportiv Romanian Drift Community, care au au bună colaborare înca de la ediția precedentă.

Spectacolul începe sâmbătă la ora 9.00 la Complexul Comercial din B-dul Aurel Vlaicu, iar probele de calificări sunt programate la ora 17.30.