Circa 87% dintre acestea au fost misiuni de menținere a ordinii publice, unele în cooperare cu poliția, cu un efectiv cumulat de aproape 1.200 de jandarmi.

Pentru tulburarea liniștii publice și pentru pescuitul ilegal au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, dintre care 42 de amenzi în valoare de 15.000 de lei.

9 acțiuni au fost organizate pentru combaterea braconajului piscicol, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș ”Sabin Motora”, lt. Anca-Roxana Moțoc:

”În luna iulie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a desfășurat peste 450 de misiuni independent și în cooperare cu Poliția. Acestea s-au desfășurat în zonele de interes operativ din mediul urban și rural. Asigurarea ordinii publice și siguranței participanților la manifestări cultural-artistice religioase, promoționale, sportive sau de protest, misiune de bază a Jandarmeriei Române, a constituit o prioritate pentru efectivele instituției. Pe acest segment au fost executate peste 70 de misiuni cu un efectiv cumulat de 233 de jandarmi.”

Jandarmii mureșeni au constatat, luna trecută, 4 infracțiuni de furt, săvârșite de 5 autori în mediul urban și o serie de alte infracțiuni constatate în cooperare cu Poliția județului.