84 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate de inspectorii sanitar veterinari în a doua jumătate a lunii iulie, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 174.000 de lei, iar un restaurant a fost închis.

În urma celor peste 430 de controale făcute în staţiunile de la mare au fost găsite nereguli legate de depozitarea alimentelor şi de vânzarea produselor în spaţii neaprobate sanitar-veterinar.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada 17 – 30 iulie medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au făcut controale în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, fiind verificate 434 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, echipale de control au aplicat 84 de amenzi, în valoare de 174.000 de lei, fiind oprită activitatea în cazul unui restaurant.

De asemenea, la solicitarea Poliţiei Judeţene Constanţa, inspectorii au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor au amendat un restaurant şi o unitate tip fast-food, sancţiunile fiind de 4.000 de lei.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.