Asta în cazul în care nu va contesta nimeni licitația de atribuire a lucrărilor pentru firma care va reface pista de decolare-aterizare.

Consilierul județean Molnar Ervin a precizat că patru firme s-au înscris până acum pe SEAP pentru a participa la licitație, iar termenul limită de evaluare a ofertelor este 7 august:

”În luna mai, s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare la licitație, cu termenul limită pentru primirea ofertei de 13 iulie. Patru participanți au depus oferte, iar termenul limită de evaluare a ofertelor este 7 august. În cazul în care nu vor fi contestații după finalizarea procedurii de selecție a ofertelor, până la sfârșitul lunii august se va putea încheia contractul de execuție a lucrărilor la pista de decolare-aterizare, cu termen de execuție 108 zile calendaristice. Deci dacă licitația va fi câștigată de un constructor serios, până la sfârșitul anului, operatorii aerieni vor putea reveni pe Aeroportul Transilvania.”

Din cauza calității pistei, Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș a fost închis la sfârșitul anului trecut, când ultimul operator aerian care mai efectua curse la Tg. Mureș a decis să își mute zborurile pe Aeroportul din Cluj-Napoca.