Sportivii români au obținut 8 medalii, dintre care 5 de argint și 3 de bronz, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție încheiată, sâmbătă seara, la Gyor, în Ungaria.

Cele 5 medalii de argint au fost cucerite de gimnasta Denisa Maria Golgotă(foto), la proba de sărituri, judoka Ramona Micula, tenismenul Nicholas David Ionel (simplu), atletul Cristian Gabriel Voicu(800 metri) și de echipa feminină de handbal, avându-le în componență, printre altele, pe târgumureșencele Monica Bărăbaș și Andreea Târșoagă.

Medaliile de bronz au fost aduse de atleta Andreea Raissa Hojda (800 metri), înotătoarea Ana Dascăl (100 metri) și judoka George Șerban (90 kg). România a fost reprezentată de 77 de sportivi, care au participat la 8 discipline, respectiv atletism, gimnastică, înot, tenis de câmp, judo, handbal feminin, ciclism și kaiac-canoe.
Rusia a terminat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 30 de medalii de aur, 19 de argint și 12 de bronz, urmată de Italia (14-11-13) și Ungaria (13-14-14).