Certificatul de înmatriculare a maşinilor va fi suspendat dacă proprietarul autovehiculului nu îl trece pe numele său în termen de 90 de zile de la data cumpărării, potrivit unui proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne.

Suspendarea înmatriculării va fi înregistrată în Registrul Naţional de Evidenţă a Permiselor şi a Vehiculelor. Aceeaşi măsură administrativă se va aplica şi în cazul maşinilor cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată. Subsecretarul de stat în Ministerul de Interne, Cristina Manda, a explicat de ce sunt necesare aceste schimbări.

Cristina Manda: Toate amenzile pe care noul proprietar le primeşte sunt transmise fostului proprietar şi, al doilea lucru foarte grav, maşina rămâne nefiscalizată. Exact această chestiune o rezolvă acum acest proiect de act normativ, instituind obligaţia în 90 de zile pentru ca noul cumpărător să îşi îndeplinească obligaţiile de înmatriculare, altmineri, aşa cum aţi văzut, automat, fiind înscrisă în registrul electronic, i se suspendă înmatricularea, dreptul de a conduce.

Măsurile sunt prevăzute într-o directivă europeană ce trebuia transpusă în legislaţia naţională până în 20 mai. (Rador/ FOTO infolege.ro)