Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat joi că elevii din clasa a 5-a vor avea din toamnă manual şi la disciplina Educaţie fizică şi sport.

‘Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual şi la disciplina educaţie fizică. (…) În 7 august finalizăm licitaţia pentru manualele la care s-au depus contestaţii. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluţii şi pentru aceste situaţii’, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Ministrul a postat şi un link unde poate fi consultat unul dintre manualele aprobate.

Manualul de Educaţie fizică şi sport îi are autori pe: Laurenţiu Oprea, Vera Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican şi Vicol Eduard Nicuşor Şuţă.

Primul capitol din manual este cel privind ‘Organizarea activităţilor motrice’ şi cuprinde următoarele lecţii: ‘Formaţii de adunare în linie pe un rând şi pe două rânduri’, ‘Poziţia fundamentală stând şi derivatele acesteia’, ‘Alinieri în linie şi în coloană’, ‘Întoarceri de pe loc’, ‘Formarea coloanei de gimnastică’, ‘Pornire şi oprire din mers’, ‘Treceri dintr-o formaţie în alta’.

Capitolul doi din manual se intitulează ‘Dezvoltare fizică armonioasă’ iar cel de-al treilea, ‘Capacitate motrică’.

La capitolul patru, elevii vor învăţa despre disciplinele sportive şi la capitolul cinci, despre igiena şi protecţie individuală.

‘Comportamente şi atitudini’ este titlul capitolului şase.