Între 30 august și 3 septembrie municipiul va găzdui Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor.

Ca organizator, România va avea trei echipaje, a declarat comandantul ISU Horea Mureș, gen. Dorin Oltean, care a precizat că la competiția organizată la Tg. Mureș vom fi reprezentați de echipajele ISU București, Ilfov și Mureș:

”Este pentru prima dată când, în cadrul unei competiții mondiale, se înscrie un numnăr maxim de echipe, de 36 la descarcerare și 36 de echipe la traumă. Este îmbucurător pentru noi, ca țară organizatoare și, de ce să nu o spunem, ca oraș, Tg. Mureș, care va fi capitala pompierilor din lume, în această perioadă, să avem, un număr maxim de echipe. România va fi reprezentată de echipele care, la competiția națională de anul trecut, au luat primele trei locuri, ISU Mureș, ISU Dolj și ISU București-Ilfov.”

Competiția, la care vor participa peste 600 de persoane, va fi organizată în Parcul Municipal din Tg. Mureș și va avea două segmente: descarcerare și traumă.

Un producător de autoturisme a pus la dispoziția organizatorilor 140 de mașini noi , care vor fi distruse în simulările intervențiilor SMURD.