Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va aloca peste un milion de euro pentru amenajarea unei secţii de îngrijiri paliative în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, destinată pacienţilor cu boli incurabile, în faze terminale, a anunţat, marţi, şeful administraţiei judeţene Gheorghe Flutur, care a iniţiat un proiect de hotărâre ce urmează să fie votat de aleşii judeţeni.

Potrivit lui Flutur, în prezent, SJU Suceava nu beneficiază de un spaţiu special amenajat, în conformitate cu normele în vigoare, pentru serviciile de îngrijiri paliative.

”În aceste condiţii, se impune promovarea unui obiectiv de investiţii prin care să fie organizată această activitate destinată pacienţilor cu boli incurabile şi pentru alinarea suferinţei acestora”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

În opinia lui Flutur, varianta optimă decisă pentru acest amplasament este la demisolul clădirii din curtea Spitalului Vechi Suceava, unde funcţionează Secţia de Pneumologie, deoarece se creează legături funcţionale cu secţiile apropiate din incintă, respectiv Oncologie sau Boli cronice.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că amenajarea acestei secţii presupune lucrări ce includ demolări, decapări, desfaceri, finisaje interioare şi exterioare, montarea unui ascensor de persoane, consolidări, hidroizolaţii, instalaţii sanitare, termice, electrice, hidranţi, ventilare, condiţionare şi distribuţie fluide medicale.

Suprafaţa desfăşurată propusă a obiectivului de investiţii este de 950 mp, iar valoarea acestuia, inclusiv TVA, conform devizului general, este de 5.472.185,78 lei din care construcţii-montaj 3.877.008, 10 lei.