Consilierii judeţeni PSD solicită o şedinţă specială a forului în care să se găsească o soluţie pentru plata datoriilor firmei Clujana, pe care administraţia o are în proprietate.

Din cauză că nu şi-a plătit la timp ratele, producătorul de încălţăminte a pierdut eşalonarea plăţilor restante către finanţele publice şi acum trebuie sa achite la stat o sumă ce depăşeşte 12 milioane de lei.

La începutul anului, conducerea societăţii Clujana a cerut Consiliului Judeţean să-i permită să vândă clădirile pe care le foloseşte, iar din banii încasaţi să-şi plătească aceste datorii.

Liderul Grupului PSD, Remus Lăpuşan, spune că de atunci conducerea Consiliului Judeţean Cluj nu a dat un răspuns solicitării, dar nici nu a propus o altă soluţie.

Aici e vorba, in primul rand, de lipsa de comunicare si colaborare. Nu mi se pare normal ca dupa cateva luni din momentul in care Consiliul de Administratie de la Clujana a cerut un punct de vedere Consiliului Judetean, noi sa nu dam niciun raspuns. Si aici vina, pana la urma, o poarta executivul. Pentru ca executivului i s-au adresat cei de la Clujana pentru a discuta pe subiect si a gasi solutii. Juridic trebuie sa gasim o forma prin care cele peste douasprezece milioane de lei pe care le are datorie Clujana catre Finantele publice sa fie platite. Si acolo exista inclusiv solutia de a vinde niste mijloace fixe. (Remus Lapusan)