Afis Festivalul Masterclass Brasov 2017.600
Afis Festivalul Masterclass Brasov 2017.600
Foto Piata Sfatului din Brasov.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Foto Piata Sfatului din Brasov.600 (foto by Bogdan Dragomir)

La mijlocul lunii iunie, imediat după încheierea cursurilor şcolare, în frumosul oraş de la poalele Tâmpei – Braşov, s-a desfăşurat în mod deja tradiţional cea de a VII-a ediţie a Festivalului MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT (perioada 19-21 iunie 2017)! Cei peste 35 de participanţi – artişti din toată ţara, împărţiţi pe două grupe de vârstă 6-14 şi 15-30, au participat, individual la cele două ateliere cu jurii de mentori de specialitate – Atelierul de Interpretare Muzicală şi Atelierul de Imagine/Media! Cele două ateliere artistice s-au defăşurat, ca de obicei la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” şi la Sala Centrului Cultural REDUTA din Braşov! 

Foto poster Festival Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Foto poster Festival Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)

Organizatorii – Şcoala Populară de Arte şi Consiliul Judeţean Braşov – au urmărit prin realizarea acestui eveniment, dezvoltarea nivelului artistic al copiilor și tinerilor debutanți în cariera muzicală, printr-o educare artistică în domeniul entertainmentului de scenă.

Noutatea acestei ediţii a fost introducerea unei probe noi, respectiv, alegerea prin tragere la sorţi şi interpretarea live şi în primă audiţie a unei piese din repertoriul românesc şi internaţional, în afara piesei prezentate de fiecare participant în cadrul festivalului! După interpretarea celor două probe în fața mentorilor (profesioniști cu experiență din domeniul muzicii și al artei spectacolului), ambele realizate la alegerea participanţilor, tinerii artişti au primit indicații şi aprecieri privind calitatea prestaţiei dar şi soluţii și recomandări individualizate pentru îmbunătăţirea acesteia! În cea de-a 3-a zi, la finalul evenimentului, participanții au făcut dovada asimilării indicaţiilor oferite de mentori, în cadrul spectacolului ,,oglindă” susţinut pe scena Centrului Cultural REDUTA!

Foto Mihai Alexandru Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Foto Mihai Alexandru Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)

L-am rugat pe Preşedintele Juriului de Mentori – instrumentistul, producătorul şi compozitorul MIHAI ALEXANDRU să ne ofere câteva impresii şi concluzii înainte de Gala de Premiere, dar şi câteva gânduri personale după încheierea Concursului Internaţional EUROVISION de la Kiev!

Interviu cu Mihai Alexandru – Braşov 2017 (realizator Bogdan Dragomir – Radio România Regional)

„YODEL IT! (Al Mike official remix master Suedia – comp. Mihai Alexandru, text Alexandra Niculae) ” interpretat de ILINCA & ALEX FLOREA. Lansat: 2017.

Juriul de Mentori al ediţiei 2017 a fost alcătuit din personalităţi cultural-artistice:

Foto juriu Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Adrian Scrimint)
Foto juriu Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Adrian Scrimint)

Atelierul de muzică: Mihai Alexandru – compozitor, producător muzical, membru al Uniunii Compozitorilor din România, Bogdan Dragomir- Muzician si Realizator programe la Radio Romania Regional, membru al Uniunii Nationale a Artistilor din Romania si al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România, Sorin Lupaşcu – realizator radio-tv, Președintele Asociației Jurnaliștilor Muzicali din România!  

Foto juriu Masterclass Brasov 2017.2.600 (foto by Adrian Scrimint)
Foto juriu Masterclass Brasov 2017.2.600 (foto by Adrian Scrimint)

Atelier de imagine/media: Afrodita Androne – actriță Teatrul Național București, Tommi Cristin – actor Teatrul Naţional Bucureşti, Marius Cisar – actor, director Centrul Cultural Reduta din Brașov şi Adrian Scriminţ – coregraf Teatrul Liric din Brașov!

Foto juriu Masterclass Brasov 2017.3.600 (foto by Adrian Scrimint)
Foto juriu Masterclass Brasov 2017.3.600 (foto by Adrian Scrimint)

În calitate de jurnalist dar şi de susţinător al acestor manifestări educativ – artistice am invitat-o în faţa microfonului Radio România Regional pentru câteva concluzii, pe Carmen Moruz – Director al Şcolii Populare de Arte „Tiberiu Brediceanu” din Braşov şi organizator principal al acestui festival:

Carmen Moruz (foto facebook.com/Carmen Moruz)
Carmen Moruz (foto facebook.com/Carmen Moruz)

21 iunie 2017 – Interviu cu doamna Carmen Moruz – actriţă, Director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov şi Director al Festivalului, realizat de Bogdan Dragomir pentru Radio România Regional. 

 

În urma deliberărilor din ultima zi a acestui eveniment, Juriul de Mentori a hotărât în unanimitate să ofere titlul de laureat al acestei ediţii (pentru calităţi complexe de muzicalitate şi de interpretare) – Ex-aequo – pentru două interprete: ANDREEA VOICESCU (din Braşov) şi DOMINIQUE SIMIONESCU (din Sibiu)!

Premiatele Andreea Voicescu si Dominique Simionescu la Masterclass Brasov 2017.600 (foto By Bogdan Dragomir)
Premiatele Andreea Voicescu si Dominique Simionescu la Masterclass Brasov 2017.600 (foto By Bogdan Dragomir)

Felicitări, le dorim în continuare mult succes şi le aşteptăm cu drag şi la alte ediţii ale acestui frumos eveniment!

Foto Andreea Voicescu - Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Foto Andreea Voicescu – Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)

În cadrul Gale de Premiere a fost decernat şi Premiul Special de promovare TINERE TALENTE (RADIO ROMÂNIA REGIONAL) pentru calităţi artistice deosebite, talentatei interprete din Braşov – ANDREEA VOICESCU şi a fost invitată la microfon pentru un scurt interviu!

Premiul Tinere Talente RRR Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul Tinere Talente RRR Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)

 

 

 

 

 

 

 

Interviu cu Andreea Voicescu – Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT – Braşov 2017 (realizator Bogdan Dragomir – Radio România Regional)

ANDREEA V 1 (1).600 (foto arh. pers. Andreea Voicescu)
ANDREEA V 1 (1).600 (foto arh. pers. Andreea Voicescu)

ANDREEA VOICESCU s-a născut în data de 6 octombrie 2000 la Braşov. În perioada 2006-2010, a frecventat cursurile  Şcolii Generale nr. 25 din Braşov (cls. I-IV), apoi din 2011 – prezent a fost şi este elevă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov, instrument principal – chitară clasică, instrument secundar – pian. Din 2012-2015, a urmat  şi absolvit cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov – specializarea canto muzică uşoară iar în perioada 2015-2017 a fost cursantă a Şcolii Populare de Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu”  din Braşov –        specializarea actorie .

Andreea Voicescu – Amintiri – Live Centrul Cultural Reduta 2016

Din palmaresul său artistic extrem de bogat vom menţiona numai realizările din ultimii doi ani:

–   Iun. 2017, Premiul special BRAVISSIMO acordat de tenorul George Dragomir la Festivalul Bran Music Fest si Trofeu la categ. Limba straina

–   Apr. 2017, Trofeu la Festivalul Kronstadt Master Fest, Opera Brasov, sectiunea Beatles

–   Apr. 2017, Trofeu la Festivalul Kronstadt Master Fest, sectiunea Limba straina, Centrul Cultural Reduta

–   Mai 2017 si Mai 2016, Premiul I la Concursul Tanarul Instrumentist- Chitara clasica, Liceul de Muzica Tudor Ciortea Brasov

–   Mai 2017, Trofeul ART RESPECT si Premiul I la Sectiunea Limba straina si Premiul II la sectiunea Vocea de 10 la Festivalul Brasov Live Fest gazduit de Sala Patria Brasov

–   Noiembrie 2016, Premiul III la Festivalul Fulg de nea, Brasov, Centrul Cultural Reduta

–   Oct. 2016, Trofeul Categoriei 15 ani la Festivalul International Iasi Junior Fest

–   Aug. 2016, Trofeul categoriei 13-15 ani, Festivalul Junior Music Fest, Reduta

–   Iulie 2016, Trofeu la Bran Music Fest si Trofeu la categ. Limba straina

–   Iun. 2016, Premiul I la Art Brasov Estival, sectiunea chitara clasica

–   Iun. 2016, Trofeu la Festivalul Dor de Munte, Pestera Brasov, sectiunea Limba romana

Felicitări, Andreea Voicescu, RADIO ROMÂNIA REGIONAL îţi acordă Premiul de promovare TINERE TALENTE pentru calităţi artistice deosebite şi îţi dorim mult succes în continuare!

Festivalul „MASTERCLASS-ENTERTAINMENT-DEBUT”- ediţia 2017 a fost realizat în parteneriat media cu RADIO ROMÂNIA REGIONAL, cu sprijinul colegilor de la Radio România Târgu-Mureş şi Radio România Antena Braşovului!

Felicitări tuturor tinerilor artişti participanţi, părinţilor şi profesorilor, dar mai ales organizatorilor acestui frumos şi unic eveniment artistic – educativ!

Îmi menţin afirmaţiile, ca şi în anii precedenţi, în calitate de muzician şi jurnalist, dar şi de membru al juriului de mentori ai acestui eveniment, că apreciez în mod deosebit această iniţiativă a organizatorilor de a oferi această oportunitate extraordinară şi extrem de utilă tinerilor artişti debutanţi ai scenei muzicale româneşti, de a concura cu ei înşişi şi nu între ei, de a căuta şi a găsi răspunsurile potrivite şi necesare perfecţionării artistice împreună cu profesorii, cu părinţii şi cu mentorii specialişti invitaţi să acorde sfaturi şi soluţii reale şi profesioniste fiecărui participant la acest festival-masterclass. Felicitări tuturor pentru efortul de participare, pentru dorinţa de perfecţionare, pentru organizarea fără cusur a acestui eveniment rar întâlnit, din păcate, în România, şi sper să ne reîntâlnim la următoarea ediţie cu bucurie şi cu multe împliniri artistice. 

Foto Bogdan Dragomir la Brasov 2017.600 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir la Brasov 2017.600 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)

Bogdan Dragomir – Radio România Regional.