O problemă care se acutizează în perioada sezonului estival în staţiunea Băile Herculane o reprezintă locurile de parcare pentru numeroasele autoturisme care ajung aici din întreaga ţară. Conducerea administraţiei publice locale încearcă să rezolve măcar parţial acest aspecţ prin amenajarea unei parcări în zona Poliţiei.

„Săptămâna trecută a avut loc licitaţia pentru atribuirea lucrărilor specifice la parcarea de lângă Poliţie, se va amenaja o parcare care să deservească atât turiştii, cât şi locuitorii din Băile Herculane, pentru decongestionarea traficului auto din zona respectivă. Avem în calcul ca 100 de maşini să poată fi parcate în această zonă!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

În zona Parcului Vicol mai există o parcare privată, care este folosită destul de puţin de turiştii care vin cu maşinile în staţiune. „Cu ajutorul Poliţiei vom reuşi ca să-i disciplinăm pe şoferii din trafic şi să-i redirecţionăm către parcările private sau publice din localitatea noastră!”, ne spune edilul-şef al urbei de pe Cerna.

În această perioadă şi cu precădere la sfârşit de săptămână, aproape toate locurile de pe marginea arterei principale a staţiunii sunt ocupate de autoturisme, ceea ce duce la îngreunarea traficului. „Este o situaţie nu numai la nivel local… şi la nivel naţional a crescut foarte mult numărul autovehiculelor în trafic şi din această cauză se produc şi ambuteiaje!”, explică Cristian Miclău.