Limitatoarele de viteză amplasate în localităţile străbătute de DN1 vor fi modificate. Decizia aparţine Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care a luat această decizie în urma nemulţumirilor exprimate de comunităţile locale, dar şi de participanţii la trafic.

Conducerea Companiei a comandat un audit de siguranţă, ale cărui prime concluzii arată că forma şi amplasarea separatoarelor de sensuri pot fi îmbunătăţite.

Astfel, se va renunţa la alveolele amplasate la ieşirea din localităţi, urmând să fie păstrate doar cele de la intrare, care obligă participanţii la trafic să reducă viteza. De asemenea, separatoarele vor fi îngustate, urmând să aibă o lăţime maximă de un metru, faţă de trei metri cât măsoară în unele zone în prezent.

Construcţia limitatoarelor de viteză a fost tempor oprită, urmând să fie reluată după ce Compania de investiţii rutiere va îmbunătăţi proiectul, în baza concluziilor oferite de auditul de siguranţă. Amplasarea limitatoarelor de viteză are ca scop reducerea accidentelor în aşa-zisele puncte negre de pe DN1 şi are avizul poliţiei rutiere.