Pe 23 iulie este „Ziua Eliberarii Animalelor”, o zi care a fost instituita in 2009 si care se doreste a fi un eveniment global care are drept scop sensibilizarea fata de criza de mediu, de sanatatea umana si fata de animale, in special fata de cele crescute in mod industrial pentru carnea, blana sau penele lor.

In acest spirit, aceasta zi este una in care oameni din toate categoriile sociale inceteaza sa consume produse de origine animala. Scopul Animal Freedom Day este de a obtine sprijin pentru a pune capat sacrificarii animalelor, abuzului fata de animale si crearea de surse alternative de alimentare.

Pe 23 iulie oricine poate veni in sprijinul animalelor din toata lumea , intr-un mod foarte simplu: sa nu consume produse animale de niciun fel. De astfel, unul dintre obiectivele Animal Freedom Day este acela ca pana in 2035 toti oamenii de pe planeta sa devina vegani, iar acesta s-ar realiza intr-un mod foarte simplu: in fiecare an, „Ziua Eliberarii Animalelor” sa fie celebrata cu o zi in plus, in ideea ca toti oamenii de pe planata sa fie vegani in aceste zile si poate si mai mult.

Sa nu intelegem insa ca „Ziua eliberarii animalelor” este o zi a veganilor  si vegetarienilor, ci o zi in care lumea trebuie sa arate ca animalele sunt fiinte, la fel ca si oamenii si au dreptul sa traiasca asemenea unor creaturi libere si pasnice.

Pentru cei care vor sa celebreze aceasta zi si nu vor sau nu stiu sa isi gateasca acasa mancari vegane si vegetariene, pot merge la un restaurant care are acest profil, iar in Bucuresti exista 7 astfel de restaurante.

Împarte cu prietenii tăi: