DNA Alba Iulia i-a trimis în judecată pe Ana Kraus, la data faptelor șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, și pe Ioan Stoica, director economic în cadrul aceleiași instituții, ambii pentru abuz în serviciu.

Ana Kraus, la data faptelor șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, este acuzată de conflict de interese în formă continuată și uz de fals, în formă continuată.

Ioan Stoica, la data faptei director executiv economic în cadrul CJ Sibiu, este acuzat de DNA de abuz în serviciu în formă continuată.

Anchetatorii arată că diferența dintre valoarea de vânzare a unor produse către Consiliul Județean Sibiu și valoarea de achiziție a acestor produse de la un centru comercial, reprezintă un adaos comercial al societății, de aproximativ 240%.

Prin aceste demersuri, arată DNA, ar fi fost produs Consiliului Județean Sibiu un prejudiciu de 487.296 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru agenții economici.

CJ Sibiu s-a constituit parte civilă în dosar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.