Seceta a afectat serios recolta de ciuperci sălbatice din judeţul Arad. Culegătorii de pe Valea Mureşului se plâng că dacă în alţi ani pădurile erau pline, în această vară nu au găsit încă ciuperci prin pădurile judeţului.

În judetul Arad sunt 102.000 de hectare de pădure aflate în administrarea Direcţiei Silvice Arad, iar cota anuală de ciuperci este de 15 tone. Vara aceasta însă recolta va fi multe mai slabă. Anii trecuţi, tone de bureţi plecau către Franţa şi Italia. Anul aceasta, doar două firme s-au înscris pentru colectarea ciupercilor de la localnici, spre deosebire de anii trecuţi, când numărul acestora era cu multe mai mare.

Localnicii cred că e puţin probabil ca până în toamnă să se poată aduna o cantitate de ciuperci care să acopere măcar cerinţa pieţei interne. În pieţele din municipiul Arad se gasesc doar gălbiori în acest moment, dar şi aceştia sunt în cantităţi foarte mici. Comercianții sunt de părere că, anul acesta, cererea de ciuperci va fi acoperită cu marfă din import.