România va rămâne un avocat al Republicii Moldova pe plan internaţional, a declarat, vineri, 21 iulie, la Chişinău, premierul Mihai Tudose după discuţii cu omologul său, Pavel Filip.

Mihai Tudose a oferit exemplul celor 96 de microbuze şcolare, donate de Guvernul României autorităţilor din Republica Moldova.

Mihai Tudose: Inclusiv microbuzele de afară, nu sunt nişte microbuze, ci un gest sau un ajutor pentru accesul la educaţie a unor copii, care, sperăm, că, după ce folosesc aceste microbuze, se vor înscrie, miile de tineri din Moldova care studiază în Bucureşti.

Mihai Tudose a mai anunţat că în toamnă va avea loc o şedinţă comună a guvernelor din cele două ţări. Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a subliniat că România este principalul partener economic al ţării sale şi că a discutat cu omologul său român despre dezvoltarea cooperării economice bilaterale. El s-a referit la gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Pavel Filip: Am convenit că ne vom mişca foarte repede cu acest proiect. Proiectul tehnic va fi gata în câteva săptămâni şi sperăm, cât mai repede, desigur că noi ne-am propus până la sfârşitul anului 2018, dar luând în consideraţie că lucrurile, uneori, merg mai repede, dar uneori mai întârzie, sperăm totuşi, până la sfârşitul anului 2018, să avem deja funcţional acest gazoduct.

Pavel Filip a reafirmat că România este adevăratul prieten al ţării sale pe drumul ei european şi că Republica Moldova va continua calea spre adoptarea valorilor democratice. Tot la Chişinău, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit şi cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.