Siguranţa în parcurile de distracţii este pusă sub semnul întrebării din cauza numărului redus de inspectori care controlează instalaţiile de agrement.

Din această cauză, este greu de verificat dacă toate utilajele de acest fel sunt cu inspecţia tehnică la zi.

„Instituţia, în momentul de faţă, are foarte puţini inspectori, nu mai e cum era înainte de 2010… dacă sunt 60 de inspectori în toată ţara. Din nefericire, la Constanţa avem un coleg care a suportat o intervenţie chirurgicală, un altul care, la fel, va suporta, şi el, o intervenţie chirurgicală. A mai rămas o singură doamnă inspector care, vă daţi seama, e foarte greu să faţă şi muncii de teren”, a declarat pentru Radio Constanța Cătălin Braşoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – ISCIR.

Cei care merg în parcurile de distracţii trebuie să respecte, în primul rând, regulile referitoare la vârsta, înălţimea şi comportamentul obligatorii. Apoi, este bine să vadă dacă utilajul este în perioada de valabilitate a inspecţiei tehnice. Acest lucru poate fi aflat consultând procesul verbal care trebuie afişat, obligatoriu, la loc vizibil  – de obicei, pe casele de bilete.