Copii și adolescenți din mai multe colțuri ale țării participă de luni, 17 iulie în Caraș-Severin în tabăra națională de icoane și măști venețiene. Este vorba de 82 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 10 și 20 de ani. În acest an se organizează în premieră și un atelier de ceramică.

Este vorba despre cea de a VI-a ediție a acestui program devenit deja unul de tradiție în oferta de vacanțe active la nivel național.

Proiectul urmărește valorificarea tradițiilor, obiceiurilor şi meșteșugurilor populare, ca o alternativă de educație nonformală, formare, dezvoltare și susținere a unor abilități și deprinderi ale tinerilor, a firmat directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Cătălin Hogea.

Au fost selectați 82 de participanți din 106 câți și-au depus cereri.

Traineri la atelierele de icoane pictate pe sticlă, icoane pictate pe lemn, măști venețiene, sunt: Ecaterina Tudor, Tomi Radcu, Adrian Garoiu.

Organizatorii asigură cheltuielile de cazare, masă și program, participantii urmând a suporta numai cheltuielile de transport până la Centrul de agrement Râul Alb.

Împarte cu prietenii tăi: