Aproape 100 de şcoli din Timiş nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a constatat o serie de nereguli la unităţile de învăţământ pe care le-a controlat.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, Lucian Mihoc, spune că deși neregulile nu sunt grave pot prezenta un real pericol.

“Principalele probleme au constat în lipsa unor instructaje specifice, lipsa unor documente de autoritate și blocarea sau micșorarea unor căi de evacuare, depozitarea de elemente combustibile pe căi de evacuare sau casa scării.Foarte multe dintre aceste aspecte neconforme au fost remediate pe timpul controlului. Pe partea de instalații electrice au mai fost identificate deficiențe pentru care s-au lăsat măsuri scrise. Pe partea de dotare cu mijloace stingere, unele sisteme de stingere cu hidranți nu funcționau sau nu aveau dotarea corespunzătoare”, a precizat Lucian Mihoc.

Şeful ISU Timiş reaminteşte că s-a prelungit perioada de solicitare a autorizaţiei, până în 30 septembrie. Şcolile cu probleme pot depune dosarele până atunci, iar în cazul în care nu o fac şi sunt prinse cu nereguli, vor fi amendate.

În total, în Timiş sunt aproape 600 de clădiri în care funcţionează unităţi de  învăţământ.

Împarte cu prietenii tăi: